torstai 28. marraskuuta 2019

Uzbekistaniin 28.11.

Yö Kyzylordan seurakunnan tiloissa meni hyvin. Aamulla saimme aamupalan ja sitten saapui pastori Alik paikalle. Hän oli välitön ja avoin kertomaan omasta elämästään ja haasteistaan. 17 vuoden ajan hän ensin käytti huumeita, sitten vuonna 2001 hän tuli uskoon Almatyn kuntoutuskeskuksessa. Pari vuotta myöhemmin hän muutti jo Almatyn seurakunnan lähettämänä Kyzylordaan avaamaan kuntoutuskeskusta. Vuonna 2011 seurakunnat yhdistyivät ja hänestä tuli pastori. Sen jälkeen hänellä on haasteita mm. avioliitossa, mutta nyt Jumala on auttanut häntä eteenpäin. Oli todella mukava kuulla pastorin kertovan avoimesti haasteistaan.
Me ja Alik yhteiskuvassa

Pastori Alik tunsi Kairos -kurssin, hän on itse käynyt sen. Siksi hän otti kutsun vastaan ensi vuoden Arkki -leirille. Annoimme hänelle valtakirjan lähettää seurakunnastaan leirille kenet hyväksi katsoo. Hänellä on todella laaja näkemys ja suuri sydän. Päivä alkoi hyvin!
Olemme nähneet myös kamelilaumoja...
Lampaat laiduntavat aivan tien vieressä.

Siitä sitten lähdimme tapaamisen jälkeen ripeästi liikkeelle. Ajelimme 450 kilometriä Shymkentin kaupunkiin myöhäiselle lounaalle klo 17. Lammas- ja kasvissashlikkia sekä salaattia. Navigaattorin mukaan jäljellä olisi reilut kaksi tuntia Tashkentiin.
Tulli ei sitten mennytkään ihan heittämällä. Tätä kirjoittaessa olemme jo hoitaneet Kazakstanin puolen asiat, mutta Uzbekistanin tulli ei vedä. Sitä odotellessa.

Ei kommentteja: