maanantai 25. marraskuuta 2019

Matkaan!

Vaiherikas päivä taas takana. Aamulla mentiin toivorikkaina käynnistämään autoa. Kuten jo kymmeniä kertoja aiemmin tänä syksynä. Tänä aamuna toiveita oli taas. Mutta... mitään ei tapahtunut. Sen sijaan huomasimme polttoainevuodon. Akutkaan eivät vakuuttaneet. No, ei kun auto pihalle ja hinaamalla käyntiin.
Kalaun auto oli liian pieni Mersun käynnistämiseen
Seuraavaksi meinasi jo meidän paikallisilta ystäviltä usko loppua. Ajattelivat jättää auton taas samaan pihaan, mistä se oli edellisenä päivänä hinattu. Minähän en sitä hyväksynyt. No, tunteet lämpenivät, mutta lopulta tilattiin hinausauto.
Yritimme saada Mersun äkkiä jollekin pajalle, kun se oli lämmin
Lähdimme lopulta hyvillä mielin ajelemaan. Mieli kuitenkin painui maahan pikkuhiljaa, kun oli tunti pyöritty kirjaimellisesti ympäri kaupunkia. Kukaan ei halunnut tuollaista autoa seisomaan halliinsa. Meinasi jo epätoivo iskeä, kunnes taas tuli yksi idea ja lähdimme sitä kohti. Kalau edellä ja hinausauto perässä. Sitten Marko lähettää Kalaun autoon tekstiviestin, että hinausauto sammui eikä käynnisty. Siinä vaiheessa tunteet pyörähtivät pari kierrosta. Taas. Onneksi se kuitenkin käynnistyi ja Mersu pääsi lämpimään halliin.
Löytyipäs. Taas hymyilyttää
Sillä välin kävimme ostamassa uuden akun. Taas. Niin olimme ostaneet jo lauantaina. Sitten neljän aikoihin menimme hallille ja nyt kokeilimme autoa käyntiin. Vähän sillä meiningillä, että jospa onnistaisi. Akut paikalleen ja... käynnistyi. Nyt moottori kävi tasaisesti ilman ongelmia. Ei kun heti miettimään, että mitäs nyt tehdään. Autoa kun oli purettu ja kasattu, niin oli kaikenlaista. Liikennevakuutus tarvitaan, talvirenkaat alle...
Renkaanvaihto menossa
Sitten alkoikin kova miettiminen, mitä kaikkea pitää tehdä ennen kuin lähdemme Aktobesta Tadzikistania kohti. Olimme jo aamulla sopineet tapaamisen joittenkin paikallisten kanssa, joten aikaa ei ollut miettiä, Suoraan vaan tapaamiseen. Tapaamisessa kerroimme meidän autoprojektistamme. Moni koki tulleensa kosketetuksi meidän kokemuksista.
Nyt olemme tätä kirjoittaessa jo pedissä. Aamulla lähdetään liikkeelle, jos Herra suo. Erilainen päivä: auto on Aktobessa ajokunnossa.



Ei kommentteja: