keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Matkassa 27.11.

Aamulla tosiaan starttasimme Khromtaysta nukuttuamme paikallisen seurakunnan kokoushuoneen lattialla. Lämmin ja rauhallinen yö. Isäntä tuli kutsumaan aamuteelle, minkä jälkeen lähdimmekin etsimään autosähköasentajaa. Sellainen löytyi naapurilta kysymällä. Aivan sen korjaamon yhteydessä, missä autommekin seisoo. Se selvisi.
Sitten isäntämme ajoi pankkiautomaatille. Marko lähti nostamaan rahaa ja tulee kohta takaisin pettyneenä: sinne meni sekin pankkikortti. Isäntämme pelasti meidät vaihtamalla euromme Kazakstanin tengeiksi. Sitten eikun korjaamolle.
Lehmät laiduntavat vapaasti. Roskien joukossa voi olla aarre...

Piha oli aamulla täynnä rekkoja eri maista.

Korjaamolla saimme laturin hiilet paikalleen nopeasti ja ilmaiseksi. Tai sitten isäntämme oli käyttänyt varojaan. Selvisi, että toinen hiili oli ollut pitkään poikki ja kipinöinyt siellä. No, nyt sekin on kunnossa. Ilmeisesti molemmat eilispäivänä havaitut ongelmat ovat perua siitä, että moottori asennettiin hätäisesti paikalleen. No, nyt ne on korjattu.
Korjaamossa tehdään kaikkea, hitsauksesta autosähköihin...

Nämä kazakit korjasivat automme 35 eurolla.
Jonkun ajan kuluttua tulivat paikalle laturin asentajat. Puolen tunnin homma ja sekin oli valmis. Sitten työnsimme auton tallista ja se käynnistyi saman tien. Latausjännite oli heti 14,2 volttia eli kaikki toimi kuten pitääkin. Pienen koeajon jälkeen menimme syömään yhdessä turkkilaisen rekkakuskin kanssa, jonka rekka oli korjattavana samassa tallissa automme vieressä. Häneltä puuttui 6000 tengeä korjaussummasta. Autoimme häntä sen verran ja hän oli erittäin kiitollinen.
Tällaista maisemaa koko ajan. Välillä lunta, välillä ei.
Ruoan jälkeen lähdimme baanalle. Tie oli enimmäkseen hyvässä kunnossa. Välillä näkyy lehmä-, lammas-, hevos- ja vuohilaumoja. Täällä on kaikilla tilaa laiduntaa. Pari kertaa Suomen kokoinen alue kuivahkoa aroa. Jos Herra suo, puolenyön aikoihin paikallista aikaa saavumme Kyzylordan kaupunkiin, jossa meitä jo odotetaan. Nyt klo 16.34 paikallista aikaa ja klo 13:34 Suomen aikaa täällä alkaa jo hämärtää. Idässä ollaan.

Ei kommentteja: