Monia lastenkotinuoria kiinnostavat kysymykset siitä, miksi Jumala salli heille sellaisen kohtalon, että he joutuivat lastenkotiin. Monet eivät ole saaneet heitä tyydyttävää vastausta ja siksi kapinoivat Jumalaa ja yhteiskuntaa vastaan. Mikäli nuori ei saa vastauksia kysymyksiinsä, etsintä suuntautuu helposti päihteisiin ja muihin riippuvuuksiin. Tästä edelleen nuoren omanarvontunto laskee alhaiseksi ja hän alkaa elää ja toimia sen mukaan: alistettuna päihteisiin, dominoivan elämänkumppanin alaisuuteen tai prostituutioon. Nämä kaikki vaihtoehdot ovat tuttuja meillekin lastenkodissa kasvaneiden nuorten elämässä.
Arkki -leireillä ja lastenkotitoiminnassa viestimme ennen muuta teoillamme ja valinnoillamme, että jokainen on Jumala luomana arvokas ja lahjakas. Monille lastenkotinuorille on täysin uusi kokemus, että heihin suhtaudutaan arvokkaina yksilöinä. Vahvan identiteetin omaava nuori ei ole altis esimerkiksi ihmiskaupan uhriksi.
Kohdatessamme lastenkotinuoria Arkki -leirillä usko Jumalaan on mukana kaikessa toiminnassa, vaikka sitä ei tuputeta eikä siihen ketään pakoteta eikä siihen keskitytä. Leirin työntekijät ovat itse löytäneet vastauksia omiin kysymyksiinsä Jumalalta ja nuoria kiinnostaa kuulla, miten se tapahtui. Tällainen toimintatapa nostaa esiin monen nuoren sisällä olevan kapinan Jumalaa, yhteiskuntaa ja kaikkia muita auktoriteetteja kohtaan. Kun jokainen osanottaja saa kysyä omat kysymyksensä ja tulee kuulluksi ja hyväksytyksi, saavutamme tavoitteemme tällä alueella: nuoren kapina suurta ja pelottavaa, rankaisevaa Jumalaa kohtaan vaihtuu kokemukseen läheisestä ja välittävästä Jumalasta
(ote Kansainvälinen leiriyhteistyö - Mene ja kerro ry:n v. 2014 uutiskirjeestä)